De moloch van een wildplassende ander

Geplaatst: 31 juli 2009 in Spotblog
Tags:, ,

moloch
 
de wildplasander. die knaap, die verveeld met zijn plassertje speelt daarbij zijn hand ver overspeelt zodat de nachtspiegel zijn ego streelt, had geen notie van de ander naast hem op de wand. er ging niets door hem heen toen hij hem met zijn straal bescheen. totdat deze totaliteitsfiguur hem aansprak door de muur. hé wildplasander jouw urinezuur blust mensverdommend al mijn hellevuur.
 
ps
 
plaatwerk is vervolg van mijn reactie op het blog masturberen van mijn  favoriet jezzebel

 Zie voor de bron van Moloch op het affiche (een 18e eeuwse voorstelling van de rivaal van God) de bijbelteksten:

Ontwijd de naam van je God niet door een van je kinderen aan Moloch te offeren. Ik ben de HEER.
2. Lev 20,2
‘Zeg tegen de Israëlieten: “Wanneer een Israëliet of een vreemdeling die in Israël woont een van zijn kinderen aan Moloch offert, moet hij ter dood gebracht worden; het volk moet hem stenigen.
3. Lev 20,3
Ikzelf zal mij tegen zo iemand keren en hem uit de gemeenschap stoten, omdat hij een van zijn kinderen aan Moloch heeft geofferd en daarmee mijn heiligdom heeft verontreinigd en mijn heilige naam heeft ontwijd.
4. Lev 20,4
Mocht het volk oogluikend toestaan dat zo’n man zijn kinderen aan Moloch offert en hem niet ter dood brengen,
5. Lev 20,5
dan zal ik mij tegen die man en zijn familie keren. Ik zal hem en allen die zich met hem en met Moloch inlaten, uit de gemeenschap stoten.
6. 1 Kon 11,7
Zo liet hij op een heuvel in de buurt van Jeruzalem een offerplaats maken ter ere van Kemos, de gruwelijke god van Moab, en ter ere van Moloch, de gruwelijke god van de Ammonieten.
7. 2 Kon 23,10
Verder liet Josia de offerplaats Tofet in het Hinnomdal ontwijden, zodat niemand er meer zijn zoon of dochter als offer voor Moloch kon verbranden.
8. Jes 30,33
De offerplaats is sinds lang gereed – dezelfde als voor Moloch – met een vuurhaard diep en ruim, en vuur en hout in overvloed. Als een stroom van zwavel steekt de adem van de HEER hem in brand.
9. Jer 32,35
en in het Hinnomdal offerhoogten voor Baäl gebouwd om er hun zonen en dochters aan Moloch aan te bieden. Ze hebben Juda met die gruweldaad tot zonde aangezet. Ik heb dat nooit geboden, ik heb dat nooit gewild.
10. Hand 7,43
Nee, jullie hebben de tent van Moloch meegedragen en de ster van jullie god Refan, beelden die jullie zelf gemaakt hebben om te aanbidden. Daarom zal ik jullie wegvoeren, tot voorbij Babylon.”
reacties
 1. Jezzebel schreef:

  Man, wat een pracht stuk.
  Wat een werk!
  En ik moet er erg om lachen.
  Ik hou van deze humor 🙂
  Ook heel goed geschreven.
  Zowel de tekst in het beeld als onder de bijdrage.

 2. Maria Trepp schreef:

  Jezzebel, Marius en ik plannen een tentoonstelling in Leiden.
  We zoeken nog gemeenschappelijke noemers om verder op door te borduren, maar we hebben al een paar gevonden, zoals Wilders, hel, nonnen, en boerka’s.
  Doe je mee???
  Kan je hier iets mee???

 3. Jezzebel schreef:

  @Maria en Marius, ik doe mee.
  Ik geloof dat ik heel wat recalcitrante beelden heb voor die tentoonstelling.
  Het zou mijn eerste zijn.
  En man, of God, wat ben ik bang.
  Maar ik doe mee.
  ik vind het machtig.
  Dan weet je het wel.
  Al mijn vuur.
  Zoals Marius zegt, God is een oven.
  Ik zal branden.

 4. Marius van Artaaa schreef:

  De non (ik heb jou, Maria, naast mijn plaatwerk Paralogica op een nieuwe inzending geplaatst), Je schreeuwt, `kom dan naar het museum. Het is er veilig, van en voor de veiligheid zelf. Ik verklap jullie beeststuurders alvast dat je daar kunt proeven van Saffine, de godin van Het Veilig Vuur".
  Machtig, met z´n drieèn en voor die zeepbellen zou Karin Scholten misscgien wel te porren zijn. Dat moet lukken in een piramide-uitzetting tot aquarium, waarin haar dunste bolletjes door de instroom van lucht en de daling van het water uit de zee oppoppen en wat stuiteren op de golven. In die belletjes moet rook te blazen zijn waarin de namen of beeldjes van onze goden in de mist blijven. Als we dan als ritueel het in het oventje van een heuse Moloch (moet te gieten zijn van gips en de mal te maken zijn door een snoepfabrikant) schuiven voor de opening dan hebben we meteen een tempelsfeerje in het museum van veiligheid. Pieter van Vollenhoven zal dat best willen openen, als we zijn portret in één van die belletjes opnemen van vermicelli enz. enz.
  Als we hem Molochhoog maken dan is het een hemel souflé en komt er een korst over het aquarium. Daar moeten we het wel met elkaar oveer ens zijn. En dat er een wagentje met enorme banden met hoogdruk gedichten van ons in het zand van de zee stant die weer oplossen in de golfslag……

 5. Maria Trepp schreef:

  Ik dacht: vermicelli -letters in de zeepbellen. Kan dat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.