Veiligheid hoort in het museum

Geplaatst: 31 juli 2009 in Museum voor Veiligheid
Tags:, , , ,

veiligheidsmuseum

 

De schrijfcoach van Lux heeft gisteren geluncht met een mogelijke nieuwe partner voor het op de markt brengen van multimeerse toepassingen. Zij heeft haar leven gewijd aan het aangaan en onderhouden van goede relaties, waar Lux als autist juist grote moeite mee heeft. Ze is razend benieuwd naar multimeerse kunsttoepassingen zoals Fluxus dat voor ogen stond. De beweging die de werkelijkheid wilde zuiveren van elitaire kunst. Zij had daarvan het werk Leidse Kater gezien en was er meteen voor gevallen.

Ze is non als burger, fotograaf en model. Ze heeft net als Lux rivaal ook op haar blog de burka aangeprezen. Zij ziet er vooral een praktisch zwempak in in combinatie met een vuile onderbroek van het merk Björn Borg. Kledingstukken die in Zwolle in 2008 geweigerd zijn door de badmeester aldaar.

Eenmaal in gesprek bleek zij een ziel te hebben die precies dezelfde geest ademt als Lux en zijn voorgangers. Al snel was ze te porren voor een gemeenschappelijk initiatief. Een museum voor de veiligheid oprichten dat voor niemand fysiek toegankelijk is. Een multimeerse vieroog kijkt voor wie maar langs wil komen op het blog TAALSCHUTTING naar wat er allemaal in dat museum tentoon wordt gesteld.

Ze kwamen tot dit besluit toen ze onder de lunch verrast werden met een achtervolging over de Hooigracht. Drie politiewagens fokten een skoda op, waarin twee antillianen trachten aan hen te ontkomen. Een zichzelf beslist dapper voelende agent in een burgerauto had de kruising geblokkeerd. Toen wij naar hem zwaaiden dat ze op hem afreden met een snelheid van boven de 120 kilometer, werd hij bijna boos. Zijn middelvinger was de dikste die we ooit gezien hadden en leek bijna een fallus.

Op het moment dat de racewagens hem op 50 meter genaderd waren, gaf hij vol gas en ramde zijn skodaatje als een kamikazepiloot tegen die van de antillianen aan. Zelf had hij zich, zo slim als Van Gaal de sportjournalistiek vindt, uit de wagen laten rollen en lag even later met gebroken schouders, ribben enz. te steunen en te kreunen dat een stoplicht als slagboom een beter idee was.

Verontwaardigd dat onze agenten al het leven, dat in het geding was, op het spel zetten om iemand te beboeten en de dood als straf bij een arrestatie al willen voltrekken, waren we er snel uit. De zo door heel ons volk gewenste veiligheid is definitief verleden tijd voor ons. De maatschappij kan die waarde niet langer aan. Als je agenten al niet meer weten waar geweld ophoudt en een diepe zucht van opluchting begint, dan moet het maar in een museum geconserveerd worden waar niemand met zijn tengels bij kan.

Hij wil dat bericht persoonlijk aan Lux, zijn familie en de buurjongen overbrengen en probeert het eerst via de kijkfiets en daarna de kijkhelm. In de garage breekt daardoor paniek uit. Op de gele vloer verschijnt een verkreukeld beeld van de verzonden boodschap, waardoor het lijkt alsof de plat op zijn bek gevallen fiets hen priemend verwijtend aankijkt. Tot ze de voiceover een gesproken brief horen voorlezen.

reacties
 1. Jezzebel schreef:

  Erg aanbevolen.
  Ik schrik van de noodzaak.
  En toch erg geestig opgeschreven.
  Wat een pracht idee,
  het museum van veiligheid.

 2. Marius van Artaaa schreef:

  Dank je, ook voor het schrikken. Ik zat met Maria Trepp een zakenlunch te verorberen toen het door mijn hoofd schoot. De waar gebeurde rampartij van oom agent om onze antilliaanse neven dan maar naar het dodenriujk te rijden vond een week geleden naast mijn deur in Feijenoord plaats. Slechts één omstander was mede verontwaardigd over het criminele geweld waarmee de politie Onze Veiligheid op het spel zet. Ik had ook kunnen berichten dat vrijwel al Onze Agenten inclusief Onze Douane het echt niet meer aankunnen om hun veiligheidstaak normaal uit te voeren. Vrijwel alle Noordafrikanen worden tegenwoordig door hen intiem betast als ze hun incheckpapiertje tonen. Het is niet langer papier hier, maar jij hierrrrrr!!!! En ze permitteren zich handelingen waar een brave burger toch een geweldadige aanranding voor zijn ogen ziet plaatsvinden. Gewoon om te pesten kieperen ze alle binnenste buiten waar bij ALLE anderen niet eens naar gewezen wordt en vernederen ze door ze en publiek van alle kanten te betasten.
  Trouwens, waarom zouden wij niet dat museum in een gezamenlijke blog met Maria erbij kunnen oprichten. We hebben genoeg reden om onszelf daarin veilig ten toon te stellen, toch?
  Om je reactie, en dat ik er eindelijk weer eens eentje krijg, ben je meteen mijn favoriet.

 3. Jezzebel schreef:

  @Marius, dank voor het toevoegen aan favorieten.
  Ik had je nog niet ontdekt.
  Nu gelukkig wel, ook een beetje dankzij Maria.
  Over dat museum wil ik nadenken.
  Maar ik werd er opeens heel blij van.

 4. Marius van Artaaa schreef:

  dat wil ik horen, ik ben evenblij met jou allen al

 5. Maria Trepp schreef:

  Lachen, deze snap ik beter.
  Drie keer raden waarom…
  Ik moet di enog een paar keer lezen om die helemaal tot mij te nemen..

 6. Maria Trepp schreef:

  Ik weet niet of jullie mij al als non hebben gezien:http://www.vkblog.nl/bericht/170174/De_wereldverbeteraar-_Biecht_voor_een_Academie-_cobra_slangen
  gaat over veel wat Marius en Jezz interesseert, onder meer ook over Panta-rei-flux…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.