Nieuwe aankopen in beslag genomen

Geplaatst: 1 augustus 2009 in Het huis van vlees
Tags:,

samenzijn

Nog voordat de schrijfcoach klaar is met zijn gesproken brief, krijgt Lux een sms binnen van zijn tweelingzus. Zij is in nood. Wat moet ze doen? Samenzijn -stop- Ik ben hier -stop- Blijf ik ook -stop- Blijf ik niet -stop- Ga ook ik. De eeneïgheid slaat meteen toe. Wat doe ik? kijkt hij iedereen hulpeloos aan. Grootmoeder laat hem het nog eens hardop herhalen en zegt dan: ze vraagt je niks hoor. Volgens haar heeft zijn zus het bericht bedoeld als groet. Zij stelt eerst vast dat zij er is die haar wil spreken. Zij zegt dat ze ook blijft waar zij is die haar aanspreekt. Vervolgens bevestigt ze dat als er een ik niet hier blijft dat zij ook gaat.

Dus, concludeert Lux opgelucht, zij is in de achtste hemel, samen met de godin Saffine, waar ze spiritueel mee spart. Een multimeers dubbelspel, met de beroemde tenor A. Safina als haar partner en zij heeft als dubbelpartner Maarten het Hart op het oog, die de kleren van de kiezer van zijn vrouw draagt, haar alternon (de gefingeerde beschermengel uit  haar jeugd, met wie ze al in de wieg brabbelde, herinnerde hij zich nog).

Oh, zei Flex die met Lux zus verkering heeft gehad en daardoor kennis heeft aan haar verlangen deel uit te maken van een heilig dierenrijk en daartoe zichzelf eerst tot een huis van vlees transformeerde, ze zal wel weer in dat beeldverhaal verdwaald zijn. Ze schreef er in haar dagboek over, toen ze zich in de kelder had opgesloten om zich te bezinnen op mijn aanzoek. Uit zijn zak haalde hij het gele briefje dat ze op zijn rug had geplakt, toen hij verhaal kwam halen:

Ahoy, ahoy,

spook aan bakboord

hé vang die reddingsboei

voordat ik je hoorn ermee snoei.

Verrek, ben jij niet de zoon van Jonas,

de gevluchte Burkabewoner, maar was jij ook

niet toevallig degene die doven en blinden genas

als ze bij je inwoonden. Ik weet dat ik dat ergens las.

Ja blaf jij maar, we komen er wel achter

wie je nog verder was. Als fabeldier was je nogal

machtig, maar wat je macht was en hoe groot jenaam,

dat zoek ik nog wel op in mijn bibliotheek vol oude gedachten.
walvisjong

Kijk, zegt hij, hier op de achterkant staat haar lievelingsdier te poseren voor een modeblad met de laatste ontwerpen voor het dierenbal, de jaarlijkse moederhuidenshow (een begrip in de wereld van de Floragetuigen; de vegetariërs die sprituele bestialiteit bedrijven en met hun mode demonstreren tegen gemept vlees).

margiela

De redacteur staat op uit zijn grafvlek en zegt: zie de dier Hels die hier ter verorbering voor onze ogen verschijnt. Margiela, Margiela….. De stem van Jacques Herb, die de talentenjacht in de Waalhaven in Rotterdam in 1970 won als de eerste Idol in Nederland, snottert door de garage. De Helleveeghond spitst zijn oren en huilt het lied schrijnend mee.

reacties
 1. Jezzebel schreef:

  Wow! Man, wat een bijdrage!
  Ik moet er van lachen.
  En sla mijn hand voor de mond.
  Dit kan niet.
  Het is zo.
  Het is prachtig opgeschreven, alles wat je erbij haalt.
  Alles waarin ik verdwaal.
  Oh, dat dit kan, wat heerlijk dat er een blogger is zoals jij.
  Die me nog veel mooiere dingen kan laten zien.
  Man oh man, quite a nun who chose you.

 2. Marius van Artaaa schreef:

  het kon ook niet waar zijn vond de Internetgod en verwarde me met mijn eigen inzending. De boemerang raakte me tussen de ogen. Ik kon niet meer zien wat ik allemaal al had ingezonden en half blind vingerde ik vliegensvlug mijn schede waar ik mijn plaatwerken keramisch verstevig om de geboortetijd heel door te komen. Pas nadat ik daarmee klaar was gekomen zag ik dat mijn orgasme een siamese tweeling had geworpen.
  Ps
  Klopt allemaal, mijn moeder was modiste. Omdat haar vader en mijn vader samenspanden en mijn oom Arend, haar idool, beiden om de tuin wist te leiden, heeft ze tegen haar wil in gekozen voor de man die precies op tijd haar op een bankje bij de gedenknaald in Rijswijk meedeelde dat hij zijn huishoudster zat was en het puissant rijke liefje van zijn broer toch niet kon krijgen, dus, als zij beschikbaar was dan was hij de beroerste niet om haar een kans te geven op een deugdzaam leven als vrouw van de meest bevindelijke dominee in de vorige eeuw die alle ledikanten van wie in Hem geloofde als preekstoel misbruikte.
  Zij is op een bijzondere wijze die non geworden, die men de titel predikantsvrouw meegeeft. Toen ze 28 jaar was en net geslaagd als modiste, heeft ze voor het eerst en meteen ook voor de laatste keer de stoute schoenen aangetrokken. Ze heeft de duurste bontmantel gekocht die er in Rijswijk anno 1936 te koop was, is de hele dag ermee door haar dorp gaan flaneren. Durfde zelfs de gymnastiekzaal ermee te bezoeken, waar ze altijd inkromp tot een zwavelstokje vanwege de demonische geuren van mannelijk zweet. Normaal gaf ze meteen bloed op als ze er moest gymen en huilde ze tot de les voorbij was om aan haar god te laten zien dat zij heel goed begreep hoe verkeerd het was vanwege de vloek die God over Adam had uitgesproken nadat hij met Eva gezondigd had en zij uit het paradijs werden verdreven. In de Statenvertaling is dit geformuleerd als "In het zweet uws aanschijns zult gij brood eten, totdat gij tot de aarde wederkeert" (Genesis 3:19a).
  Door met name mijn vader en mijn oom werden zowel het kwaad als de straf er bij haar ingewreven (met hun aflaatpreken over steeds weer deze bijbeltekst, die veronderstelt dat de fabriek de hemel is, in hun dorpskerk, waar haar vader de impressario voor predikers was omdat hun gemeenschap geen benoeming van een eigen herder en leraar kon betalen) als de goedheid en de noodzaak van het huishouden als een gebed voor nog meer dwangarbeid ter ere van God en het positieve effect dat dit voor haar omgeving en de christelijke samenleving in zijn geheel zou hebben. Zij kon dan ook niet anders dan toen zij uitgeflaneerd was, thuis de blik van haar vader in ontvangst nemen die ondertiteld was met: Marie, wat is dat?
  Ze had de bontmantel al ingeruild voor een stofjas voordat hij hoefde te zeggen dat ze het huis niet meer inkwam. Wetend dat verloren dochters nooit door vaders verwelkomd worden die overstromen van vergeving. Die vleeswording van de enige deugd van God is exclusief het geboorterecht van de verloren zoon,, de Benjamin, haar broertje Wilhelm, de organisator achter de Dolle Dinsdag.
  Zij was de eerste winkelnon in Nederland, die zich in de bazaar van haar vader had teruggetrokken om daar de etalages te verzorgen waarin ze als een hovenier de spijkers en het kruishout in een landschap van witgoed in de vorm van bonzai-boompjes met spijkers als dennennaalden had geplant, bemestte en bijsnoeide. Van de schaarse vruchten en het overvloedige afval moest hun hele familie leven.

 3. Jezzebel schreef:

  Man, wat een prachtige verhalen.
  En wat een productie.
  Ogen en oren te kort.
  Wat heerlijk. 🙂

 4. Marius van Artaaa schreef:

  heel fijn dat te horen, de meeste lezers verstommen van zoveel woorden- en beeldenvloed…
  ook, omdat ik nu in je herken dat ook jij niet bang hoeft te zijn voor de zondvloed en dat ook destijds niet zou zijn geweest. Net als bij Noach zijn het de vliegende vissen onder ons die weten dat je dan juist zo hard en luid mogelijk moet proesten. Zijn duif kwam nat van hun speeksel en met de vijgebladeren die een vliegende vis nergens voor kan houden in zijn snavel terug. De vertaler maakte er snel een olijventakje van, het was immers toen al bekend dat Mohammed de laatste profet zou zijn en we kennen zijn liefde voor de olijfolie, die nog verder gaat dan die van koning David voor olieén in het algemeen. Daarom erkennen de moslims dat Noach bestaan heeft, en de zondvloed en de Ark. Daarmee erkennen ze dezelfde god en zit het verschil in godsdienst in de waardering voor Vijgen en Olijven.
  Killanders (vooral bange hollanders) die ,uit angst voor een nog nieuwere vrijheid dan die van de mening, Wilders vuile was vastgrijpen, waarin hij zich door menig land beweegt, hebben zijn Fitna-vergissing (Fitna betekent eigenlijk afzien van alles dat te verleidelijk is) daarom nooit goed kunnen volgen. Zij draaien desondanks of louter voor de smaak, bij iedere monoculturele maaltijd de band af, die moslims vertoont die als o-lijven figureren in de apocalypse, De Uitroeiing van de As van Het Kwaad. De oorvijgen, die slecht vertaald erin worden rondgestrooid, zijn ook in het Oude Testament terug te vinden. Omdat de bronnen van de Bijbel die voor de statenvertaling zijn gebruikt vervuild zijn in de zadeltassen van de Kruisvaarders, zijn eigenlijk de Spoera’s in de Koran over de tijd na de zondvloed betrouwbaarder.
  Die vervuiling is onlangs nog verklaard met een onderzoek naar de bruine vlekken in menige Statenbijbel. En wat blijkt: zeer vlezige paardenvijgen hebben de christenen een heilig kladschrift bezorgd. Kruisvaarders schepten de uitwerpselen in hun tas om hun sporen te wissen. De woestijnwinden maakten er hunnebedjes van. Doordat hun paarden de kamelen opaten op bevel van hun ruiters, die helemaal in de ban waren van het idee van vleeswording van woorden en zo dachten het kwaad te kunnen uitroeien, waren het tevens de eerste schepselen die aan Koranfagie leden. Een ziekte die men nu oploopt als men het gezicht van Wilders trekt of dat als masker opzet.
  Paardenvijgen waarin halfverteerd vlees verwerkt is (paarden zijn planteneters) zijn na droging niet van hun omgeving te scheiden. Uit twee tassen, die op Het Heilig Land in Nijmegen verstopt waren, haalde men een blok stront zo klein als de Zwarte Steen in de Kaaba, die nu bijna geheel uitgesleten is door de vrome strelingen van biljarden gelovigen. In dit blok zijn vrijwel dezelfde papiertjes gevonden waarop men destijds een honderden jaren oude vertelling noteerde als die de statenvertalers in handen hebben gehad. De merkwaardigste ontdekking is dat de bruine vlekken dezelfde tekstdelen onleesbaar maakten als die in de gedrukte bijbels…

 5. Jezzebel schreef:

  Oeh, er zijn nog geheimen.
  Altijd meer te ontdekken.
  Wat vertel je het toch mooi.
  🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.