Tien platen om de Sabbath te vieren

Geplaatst: 1 augustus 2009 in Het huis van vlees
Tags:, , , , , , , , ,

braadpan

biggetje

haarparen

behangwand

burkakomt

onthulling

heksenproef

verhoor

hersenkraker

journaal

reacties
 1. Maria Trepp schreef:

  chaotisch fantastisch treffend.
  Ik haal er veel uit voor mijn bestandje met motieven.
  Onder meer is de non in mij – natuurlijk! een alien….

 2. Marius van Artaaa schreef:

  de chaos is van zichzelf al fantastisch, maar we treffen het dat hij zich graag laat kammen, dat komt waarschijnlijk omdat de chaos natuurlijk het langste haar van ons allemaal heeft….
  een alien? vergis je niet in de UFO, dat is een Unborn Female Object…

 3. Jezzebel schreef:

  Wow, ik blijf maar verbazingen uitroepen!
  Maar ik moet er steeds zo om lachen.
  Hoe je het vertelt, hoe je het maakt.
  En man wat een productie!
  Unborn Female Object 🙂
  Ja, dan kom ik toch weer bij the godly matrixial border space uit.
  En ook daar moet ik dus nog even mee aan de slag.
  Wat ongelooflijk mooi.

 4. Marius van Artaaa schreef:

  het album bevat inmiddels 30 platen en een bijlage waarin de grondlegster van het Iets-is-me-niet-helder enz. een vlieger in de vorm van een hart boven haar streek op laat stijgen om rampen te voorkomen met deze hoogste vorm van liefde betuigen aan wie de lucht bevrucht. In haar onnozelheid valt ze in de kuil die de boer voor zijn kadavers heeft gegraven en daar ontdekt ze het kruis met het bloedend hart van goud, dat ontstaat door heiwerk in de buurt en waarin zij boer en koe verbaasd met de uitspraak dat Iets wat niet was dat het leek Het Ongeluk moet zijn. Ze raakt daarin zo verstrikt dat ze Barbertje’s onschuld meent te doorzien. Zij verdiept zich daarna in haar bron, Multatuli die Barbertje opvoert in een rechtszaak waar de rechter oordeelt dat de man toch schuldig is vanwege de hoogmoed dat hij meent Barbertje goed te hebben verzorgd, hoewel hij haar niet heeft vermoord, want dat komt ze zelf getuigen (waar men het gezegde vandaan zou hebben gehaald, maar daarin wordt het omgedraaid Barbertje moet hangen, terwijl haar verzorger wordt opgehangen…). Voor jou, Maria, wel een waarschuwing als je in de rechter geloofd. Hoewel een bestuursrechter in de tijd van M. nog geboren moest worden.

 5. jan bouma schreef:

  Hetgeen ik kan beamen
  want ik leef in deze tijd
  van Ja en Amen.

 6. Marius van Artaaa schreef:

  ik houd het erop dat ieder hoger beroep, waar Multatuli’s onschuldig opgehangene niet eens de kans toe kreeg, in alle tijden het spel opnieuw laat spelen met alle kansen die in het spel van de rechtelijke macht zitten sinds Mozes het flikte om van de berg te komen en met twee ontilbare stenen tafelbladen zijn volk om de oren sloeg en zo ze weer in het gareel bracht…
  het gouden kalf dat de bestuurders dachten te kunnen slachten met hun intimidaties en regenteske machtsmisbruik van het recht en hun relatie daarmee, is straks gemept vlees waar zelfs de honden geen brood van lusten…
  het Barbertje dat ze in Maria’s geval onschuldig willen hangen, is een vreemd fantasma van bestuurders…
  ik ken het als horizontaal met je willen verkeren terwijl men vertikaal je neemt en je diagonaal slechts onder ze uit kunt komen zonder hun edele delen met je mee te trekken…
  dan moeten ze maar niet zo liegen als Pinokkio en hun geschonden neus niet bij de rechter maar bij de dokter laten behandelen, die van Holleeder heeft toch niks meer te doen en is gewend nederlandse maffia te behandelen bij vieze zaakjes….

 7. Jezzebel schreef:

  @Marius, het is grappig wat je zegt over Mozes.
  In eerste instantie sloeg hij niet het volk, maar God zelf om de oren met de tafels.
  De twee tafels, tien geboden, zijn namelijk een verkorte versie van de complete Torah.
  Toen al door God aan hem verteld.
  De tien geboden heeft God zelf voor Mozes in de stenen tafelen gehouwen.
  Toen Mozes de berg afkwam en zag dat het volk danste om het gouden kalf heeft hij dus niet het volk om de oren geslagen, maar God, door zijn woord te vernietigen.
  Daarom moest hij nog een keer de berg op.
  Opnieuw de tien geboden halen.
  Nieuwe kansen, voor ons allemaal.

 8. Marius van Artaaa schreef:

  ik heb weer zo’n absurditeit. Bij het ontwerpen van een betere buurt zat ik na De Mobiele Buurtwacht (een heel praktische terugvinding van de combinatie tuinieren, uit je doppen kijken, ingrijpen, blussen en straatvetopschrapen) met De Wijkprofeet die na de veroordeling van de Opblaasbare Inbrekerd het vertrouwen in de rechterlijke macht dreigde te verliezen. Met name in de opperrechter. Toen moest ik als schepper ook zoiets als tien geboden in het verhaal persen en tevens de rechtspraak en het vonnissen inclusief de executie. Het werd De Vliegende Rechterd, wiens vleugels verzwaard waren met die twee tafels, zodat de mens verzekerd was van een volledige rechtspraak, integraal, met vonnis en excutie en al. Ik vermoed de tafelbladen die Mozes stuk had gegooid. Het is een apart album geworden over die rechter en de Floragetuige, een vegetariër die een zaak had aangespannen tegen het UFO-vormige Huis Van Vlees, voordat zij zich plastisch had laten verwennen door de slager, omdat zij naast zijn Hof van Alleen Planten zich had gevestigd. Hij meende dat het gemept vlees was en de rechter moest bepalen of hij een zaak had. Die rechter wraakte hij, omdat hij bij zijn integrale rechtspraak menig onschuldige vrijsprak door niet boven maar op oorhoogte zijn vleugels tegen elkaar te klappen. Zich onterecht beschuldigd voelen een ordinaire vleesmepper te zijn wist De Vliegende Rechterd hem van zijn ongelijk te overtuigen en verloor hij zijn proces met de door hem gevreesde gevolgen….

 9. Jezzebel schreef:

  @Marius, daar wil ik natuurlijk meer van weten… gevreesde gevolgen is altijd meer.
  Ik moest lachen om de Opblaasbare Inbrekerd.
  Man, dat brein van jou… dat is ah ja… uiteraard, goddelijk.

 10. Zilvertje schreef:

  Ik vind het heel mooi, maar moet mijn bril zoeken, ik kan het niet lezen zonder bril. ( min ogen zijn deze zomer heel hard achteruit gegaan, kom zo terug.)

 11. Zilvertje schreef:

  Om het helemaal te kunnen bevatten moet ik het nog eens lezen, maar het is heel bijzonder.

  • artafterallart schreef:

   Dank je wel, Zilvertje.
   Er ging nog een twintigtal platen aan de wording van een Huis van Vlees tot een UFO vooraf, dus dat helemaal bevatten kun je laten rusten, hoor 🙂
   Misschien moet ik alle platen nog eens oppoetsen en er een filmpje van maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.