God in stukjes rondstrooien (6)

Geplaatst: 12 augustus 2009 in Kloos gezocht
Tags:, , , , , , ,

Lux heeft de videoboodschap van zijn schrijfcoach aan Flex laten zien. Beiden verbazen zich over het mobiele kruiertje en nog meer over zijn verwachting dat zij dat hadden kunnen terugvinden. Een trollie, met losse koffers, blaast Flex naar de kofferkruier met lange armen op het knipperende schermpje van Lux Ipod. Laat hem snel terugkomen, hier hebben we niks aan. Hij kan beter de redactie van die gele vlek overnemen. Lux hoort hem niet, hij leest bijna ademloos het verslag over de ontmoeting met een Messiaszoeker die uit de koffers het ene na het andere religieuze symbool haalt. De twee pionnen, die beiden in werkelijkheid zich als goden (hebben) gedragen; de aartsvaders van De Moderne Staat, waar mensen als Pim en Ali een voorbeeld aan hadden kunnen nemen dat het volstaat te denken en De Tienermoederbuik met een oervorm van God als vermoeden. Het hele verhaal zuigt hij op als een spons. Tot hij zand proeft in de toetsing en twijfelt of zijn coach wel te vertrouwen is.
 
Nog voordat Flex een bericht heeft bedacht om terug te sturen, vat Lux samen wat de coach in Vlissingen meent te hebben ontdekt. Hij heeft een vrouw ontmoet die eerst de nieuwe Kloos in hem zag en toen de Messias. Vervolgens is hij met haar in gsprek gekomen, blijkt zij van een of ander genootschap te zijn die van de meest geciteerde beginregel van Willem Kloos begrijpt dat hij in zijn tijd en plaats de Messias was, maar niet werd opgemerkt. We hadden het kunnen weten, slaat Flex zich voor de kop. Jij ook met je buikgevoel. Ik zei toch, lees hun folders goed. Maar nee hoor, jij was meteen zo zeker van je zaak. Deze coach was volgens jouw informatie veel Persoonlijker dan Dr. Phil, meer betrokken dan Martin Simek en sneller dan Ischa Meijer? Aan mijn hoela. Een kantoor dat adverteert met dat zij in elk mens een stukje van zichzelf zien, is behoorlijk uit balans. Dat ziet een koe zelfs, met een stuk van jou in zijn kraag.
 
Lux probeert zich nog eruit te redden door te wijzen op zijn antecedentenonderzoek, maar Flex weet wel beter. De 44-jarige Sara Morrison heeft hem voor het weekend nog gebeld dat de TV-psycholoog Dr. Phil haar in 1984 heeft aangerand. Zij is door hem behandeld voor haar depressie, Lux. Daarna werd ze zijn stageaire. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tijdens haar stageperiode op het kantoor van Dr. Phil. De toen 34-jarige psychologe werd, naar eigen zeggen, op dat moment regelmatig door Dr. Phil betast. Ze heeft gvd een klacht ingediend en die werd onderzocht door de politie, maar Dr. Phil ging gewoon door. Ze zei letterlijk: ik moest bij hem op schoot zitten terwijl hij gesprekken had met andere patiënten en zijn vrouw. Ondertussen had hij steeds zijn handen tussen mijn benen.
 
En die Simek, gaat Flex rustig door, heb je die weleens echt bezig gezien achter de coulissen. Die  Dr. Phil mag dan een monster zijn, die met zijn daden haar leven heeft verwoest, maar onze Zachte Vraagmachine Martin is een ware Moloch die zijn zoete broodjes bruinbakt in net ontruimde oventjes van de ballenjongens, die hij voor zijn karavaan spant. En Ischa Meijer, wil Flex de conclusies uit zijn onderzoek afronden, zou nooit de plaats van Mies Bouman hebben mogen innemen, als ze hadden geweten van zijn mislukte relatie met zijn zoon, die de show stal waarin zij zo empatisch laat zien hoe bekende nederlanders hun leven hadden moeten leven. Kijk hier staat de aangerande vrouw op de foto nog geheel in adoratie voor haar Grote Ziener, die daarna zo dapper was om de gevingerde bastaardkinderen af te staan voor een goed doel, niet wetend van Simeks coulissen.
 
modiste
 
lux is al weg en vindt zonder de steun van zijn coach zelf de gezonde balans terug, die tussen het gevoel en het verstand klem zat. zich afvragend of die koffer, met de schouders op sterk water, ondanks de verklaring van de coach toch niet door hem zelf is uitgevonden. nou en of, ontdekt hij zo solistisch mogelijk als de mens in zijn bewustzijn kan opereren, ik heb de gebruiksaanwijzing nog op mijn harde schijf staan. hij leest het bij gebrek aan een luisterend oor zichzelf maar voor: de schouders regelen het verkeer tussen het dierlijk zijn en het goddelijk zijn door een tikje tegen het hart te geven, dat op zal leven en alles langer zal maken, waar anderen tekort schieten.
 
flexy
 
flex heeft het hart door alles en iedereen heen verstaan en komt met spoed lux bijstaan in zijn poging alles nog te herstellen, voordat de coach echt denkt voor god te kunnen spelen. we gaan gewoon naar hem toe, is het voorstel van zijn buurjongen. als we snel zijn dan kunnen we nog voor 2 uur het prille geluk met een echt blije boodschap verrassen, dat god niet in zijn geboden zelf gevonden en gezocht moet worden, noch in de tijd die zonder zijn zeden gevuld werd met mindere goden, maar als de abstractie van transport tycoon. voila, hij legt zijn oplossing zonder het kruis te dragen dat het zou moeten toetsen voor toepassing in of als geloofszaken op de snijtafel neer, het is een succesvol computerspel uit 1994. het eerste simulatiespel voor de moderne ark, waar noach nog voordat abraham de kluts van zijn vrouw kwijt was de mensheid vervoerde die zelf geen berg meer had. de speler bestuurt een transportbedrijf en moet het in onze tweede kans na de zondeval (om ons met god te verzoenen) het opnemen tegen rivaliserende bedrijven in een strijd om het grootste transportimperium. kijk zo zijn wij er veel eerder bij als god het wil en kunnen we alsnog een ramp voorkomen dat de coach denkt overal maar zijn stukjes god rond te kunnen strooien.

reacties
 1. Jezzebel schreef:

  Oh, die eerste plaat is prachtig.
  De tweede spannend.
  Ook je verhaal erg opwindend.
  Ik hou van deze zoektocht.

 2. Marius van Artaaa schreef:

  @ Jezzebel
  als we elkaar maar boeien
  dan kan er niks meer misgaan
  nog wat bomen snoeien
  en wij zijn naar de maan….

 3. jan bouma schreef:

  …niet zo pessimistisch. De Zon is er nog ter redding.

 4. Marius van Artaaa schreef:

  @ Jan
  die kan het allang niet meer bijbenen
  krimpt in, zwelt op en weet niet van de hitte hoe snel hij moet afkoelen
  is helemaal van slag, dat weet je toch, zijn zwaartekracht neemt zienderogen af
  voor echte Azteken een ware straf
  daar denk ik toch maar aan
  wie weet helpt het het klimaat geheel te verbeteren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.