Nagtdieve en knevelaers

Geplaatst: 24 oktober 2009 in Spotblog
Tags:, , , , , , , ,

bokkenryders

De gelaakte man, De Snode Bokkenrijder, blijkt deel uit te maken van een hele bende oplichters. Tot nu toe werd gedacht dat ieder voor zich in duistere hypotheken handelde en de klant contractueel knevelde. De Autoriteit Falende Mensen heeft echter nu toch de organisatie zelf in de smiezen. De handelaren in woekerpolissen komen snachts in het VOC-museum van het CDA in Cappelle aan de IJssel bijeen om hun rooftochten af te stemmen met de routeplanners van de regenten van het huidige kabinet.

De stichting Tegen Zelfverrijking Boven Het Verdiende Loon heeft de hand weten te leggen op de verbanden tussen het verhogen van de AOW-leeftijd, de betalingsregelingen van de stichting Probleemhypotheken, de loopbaanbegeleiding van oud-politici, de communicatietraingen Vuile Handen Met Opgeheven Hoofden en de kerstening van de Kaaimaneilanden.

Terwijl men Wilders zijn islamiseringsfobie laat verspreiden, zijn de nazaten van de Hollandse en Friese regenten met eigen rederijen buiten ons blikveld bezig ervoor te zorgen dat de geldplantages op de Caraïben samen met de Britten in de komende decennia direct onder hun gezamenlijk christelijk toezicht vallen.

TZBHVL waarschuwt de wereld alvast voor De Campagne Van De Volledige Transparantie die zij voorbereiden. Openheid en eerlijkheid, aan onze hoela. De nieuwe kleren van de keizer bedekken dat de politiek op de plek van het hart een bank draagt. Niet de geldkloppers zorgen volgens onze vertegenwoordigers en de deskundologen op tv voor alle ellende maar de naïeve consument.

De politiek is samen met menig wetenschap verworden tot vormingswerk met als aloude doelgroep de laag opgeleidenen die de boodschap ingewreven wordt dat door hun domheid de bokkenrijders hun gang kunnen gaan.

reacties
 1. Lidy Broersma schreef:

  Precies Marius, bij volledige transparantie is er altijd sprake van een top-down benadering. Bottum-up wordt gespiegeld glas aangebracht.

 2. Marius schreef:

  da’s een hele goeie, Lidy…
  doorbordurend op de melkglasnost is Het Glazen Plafond het maagdenvlies van de organisatie…

 3. ceesincambodja schreef:

  Hemeltje, Marius, wat een rassprookjesverteller ben jij! En zo aktueel passend in deze tijd.
  Genoten. Aanbevolen.
  Ceesgegroetje

 4. Marius schreef:

  Dank je Cees voor je enthousiasme. Ja, de actualiteit wordt langzamerhand een bron voor alleen maar sprookjes…
  Ik zou zo een serietje kunnen maken met Borsato als Koning Huichelaar, Vreeman als Paus van Tilburg en Van Gaal als Bokkenrijdertrainer…

 5. Ingrid van den Bergh schreef:

  Om al deze wetenschappen te vergaren heb je naar mijn idee heel wat computers moeten hacken.
  Maar alle gekheid… je geeft heel beeldend gestalte aan het onlustgevoel dat bij veel vaderlanders leeft.

 6. Marius van Artaaa schreef:

  @Ingrid
  Zo is het maar net. Om het vaderland te dienen heb ik vandaag de drie meest recent opgeheven hoofden in mijn blog verwerkt.
  Onlustgevoelens maken het beste in de mens los. Ik ben zelfs zo erdoor behept dat ik meen Rembrandt te hebben overtroefd en van de opgeheven hoofden een Nachtwacht van de 21 eeuw vorm te hebben gegeven op die blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.