Er is genoeg reclamegeld om alle schulden af te lossen

Geplaatst: 26 oktober 2011 in De Crisis
Tags:, , , , , ,

Vannacht gedroomd dat in het tentenkamp spontaan in aliens gemuteerde kamervliegen het voortouw hebben genomen om te protesteren tegen de heb- en spilzucht van de hedendaagse mens. Ongedetermineerde exemplaren van het ongedomesticeerde insect verplaatsen zich in zwermen op tweedehandse siliconenborsten door het maatschappelijk verkeer. Boos zoemend over het gemanipuleerde onbehagen van de massa met hun menselijke maat.

Ieder huis wordt afzonderlijk bezocht en de bewoners worden aangespoord om hun eigenheid niet langer uit handen te gegeven aan de fabrikanten en hun reclamehoeren. “Smeer je brievenbussen in tegen alle folders, je tv tegen alle boodschappenblokken en lees alleen de kritische artikelen in de krant”, adviseert mijn bezoeker, die mijn slaapkamer is binnengevlogen.

“Eureka,” roep ik terug, “als we al het geld voor marketing zouden besteden aan het aflossen van schulden, dan zouden we in no time de crisis hebben opgelost.” Het insect danst de Pierlala dat het een aard heeft.

reacties
 1. rookvogelwachter schreef:

  slaan we twee vliegen in één klap !

  • artafterallart schreef:

   zeven, als we raak slaan, rookvogelwachter: geen schuldencrisis, minder manipulatie, minder kans op nieuwe schulden maken, minder verspilling, minder egocentrisme, meer tijd vrij voor elkaar en meer zorg voor de aarde.

 2. jeg synes schreef:

  geweldige “droom”….
  en inderdaad. mensen kunnen wel gaan demonstreren, maar ze moeten eerst eens bij zich zelf beginnen….niet achter alle nieuwe dingen aan lopen, niet aleen maar willen hebben en hebben, dus minder consumeren, luisteren naar elkaar, zich bewuster worden van het eigen leven en dat van de ander(eren)…het leven is maar zo kort en het kan zo mooi zijn hier op deze aardkloot…

  • artafterallart schreef:

   precies, het gaat om het ‘produceren’ in plaats van ‘consumeren’ van ‘waarden’!

   ps, jeg, wat betreft mijn reacte bij jouw mooie blog:
   je mag iedere tekst van mij gebruiken
   als ze vragen van wie die tekst is
   zeg dan Marius van Artaaa 🙂

 3. Zilvertje schreef:

  Wat een geweldige droom en ik moet er ook erg om lachen, ik zie altijd alles voor me, maar je hebt zo gelijkt, maar of het gat dan gedicht is weet ik niet, maar je droom is geweldig!

  • artafterallart schreef:

   hij kan zomaar echt uitkomen, Zilvertje
   alleen al de Grote Bedrijven zoals Philips verspillen qua reclamebudgetten al snel 200 miljoen euro per jaar; als we uitgaan van gemiddeld 50 van dergelijke budgetten ‘per land’ en van 25 van dergelijke nationale economieën in Europa dan spreken we over 250 miljard per jaar in totaal. Dat is in vier jaar 1 biljoen!!!

   zonder reclame krimpen bovendien de grootste manipulatoren (de media) in tot een enkele zender, krant en weekblad per taalgebied enz. enz. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.