Het IMF steekt Zeus naar de kroon

Geplaatst: 10 november 2011 in De Crisis
Tags:, , , , , , , ,

Nog even en het IMF is de beheerser van hemel en aarde. Een buitenaards verschijnsel  moet dat zijn voor Het Vrije Westen, die zo trots is op haar voorsprong qua autonome en liberale democratie.

De beeldende kunst voorziet een wederopstandig van Hera als bewindvoerder over alle hemelverschijnselen, waaronder een universeel verspreid onbetwijfelbaar geloof in een internationaal geldfonds.

Zeus ligt aan haar voeten als een uitgeputte rots in de branding, doodmoe van de politieke twisten en onenigheden binnen en buiten de europese parlementen en kabinetten. In zijn onvruchtbare bodem ontstaan naden, waardoor hij onder een stenen dekbed in een eeuwige slaap lijkt te sukkelen.

Hera recruteerde zijn laatste zaad bijtijds voor een leger accountants die onder leiding van haar hofdienaren via vliegende schotels alle staten zal onderwerpen aan haar dieet van bezuinigingen, loonsverlagingen en belastingverhogingen.

Na een one-night-stand en een one-morning-delivery-in-open-air zijn de eerste pasgeboren boekhouders door Zeus ingefluisterd en lopen nu rotsafwaarts naar de ladder die hen toegang biedt tot het UFO-platform.

Tussen de uitschuifbare benen van Hera heeft een grijnzende Ruding zich geposteerd, die al in de vorige eeuw meende dat het IMF eigenlijk de hele wereld zou moeten regeren.

Een financieel fascistische jongensdroom, waarvan hij verwacht dat deze nog voor 2030 zal uitkomen.

reacties
  1. Aad Verbaast schreef:

    Ruding kon nog wel eens gelijk krijgen.

  2. Prachtig proza, prachtige kunst!
    Hiermee omvat je het hele hemelrijk…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.