De jacht op elkaar is geopend

Geplaatst: 27 november 2011 in Commentaren
Tags:, , , , ,

 

In de financieele natuur woekert het van de losse eindjes. Sinds de laatste beursval is de mensheid het spoor geheel bijster in de kluwen afgeknipte draadjes, die bedrijven niet aan elkaar weten te knopen. Om rafelen te voorkomen zijn ze dichtgepropt met waardepapieren, die nu als sneeuw voor de zon dreigen weg te smelten. Het lijken vaste eindjes, zolang er niet aan gepeuterd wordt.

Om zich op een zondvloed voor te bereiden, die de sterksten doet bovendrijven, is de jacht geopend op overnameprooien. Als straks  alles aan elkaar is vastgeknoopt zullen er per branche hooguit drie mega-multinationals de dienst uitmaken. De politiek is gewaarschuwd, maar dat helpt niet. Men pulkt liever aan de crisis om nog meer los te maken, dan dat men zelf op zoek gaat naar de overname van of door een ander land.

Het IMF ligt echter op de loer. Het dichten van begrotingsgaten met waardepapieren zal Europa opbreken. Als men niet ophoudt met het stoppen van anderslands sokken, dan zal binnen afzienbare tijd dat fonds Europa regeren. Dit financieel fascistisch perspectief  kan alleen worden afgewend als we niet meer aan elkaar lenen, maar voor hezelfde geld elkaar opkopen. Mijn advies is dan ook: Rutte & Jager doe vandaag nog een overnamebod op Duitsland, België en Luxemburg.

 

reacties
 1. reinjohn schreef:

  Fascinerende afbeelding. Heb er een tijd naar zitten kijken. Losse eindjes?
  Ik weet niet of ik Duitsland wel zou willen hebben. Het zou mij niets verbazen als wij gekocht gaan worden door Duitsland. Ach, het is allemaal lood om oud ijzer. Misschien moeten we het geld maar afschaffen en verklaren dat de kunst het hoogst na te streven doel is in ons leven. Maar of ik daar de handen voor op elkaar krijg is nog maar de vraag. Consumptieverslaving is een ernstige ziekte.
  Groet.

  • artafterallart schreef:

   Duitsland is allang vernederlandst. Kijk maar naar hun huidige manier van voetballen. Dus, het is nog maar een kwestie van geduld….

   Natuurlijk is kunst voor iedereen het hoogste doel, maar helaas juist voor het waarderen van kunst meet men de waarde af aan wat het opbrengt…..

   Iedere verslaving is ernstig, maar verslaafd zijn aan consumeren is nou juist gezond voor de economie. Het drukt, heel pervers, het vertrouwen van de consument uit in het systeem, waarvoor we met z’n allen aan het infuus liggen….

   Vrolijk weekend,

 2. Appelvrouw schreef:

  En wat nou als België ons wil overnemen?

 3. Simen Vrederat schreef:

  Ik kan hier niet zoveel op zeggen.
  Ik was er altijd zo eentje die tegen beter weten in bleef gokken op het bezit van vier stationnetjes.
  En in onwetenheid over enig verband tussen beurs- en zondeval.
  En de gedachte dat er geen beter plekje uit de wind was als aan lager wal.

  • artafterallart schreef:

   wij, klootjesvolk, doen ook niet echt mee aan dit levend monopoly
   wij zijn de figuranten, soms de dobbelstenen en veel vaker ongewild de pionnen
   we kunnen ook niet meer dan wat scharrelen met stationnetjes waarop je tol ontvangt

   dat de beursval een zondeval is, dat had je natuurlijk wel kunnen weten
   in iedere instorting van wat de mens heeft opgebouwd zien we (pas)
   hoezeer hij te goeder trouw of kwader trouw gehandeld heeft….. 😉

   ja, die lager wal is voor sloebers bedacht
   om te kunnen zuchten over hun miserabele leven
   je zou verwachten dat je daarachter uit de wind je erbij neer kunt leggen
   maar dat is nou weer het gruwelijke van dat eufemisme
   hoe lager de wal, hoe minder het de wind kan tegenhouden… 😉

 4. assyke schreef:

  ik vind het wel een goed idee
  een snelle gulzige totale overname
  en dan is europa eindelijk waterdicht

  • artafterallart schreef:

   Met een terugvordering van de JSF-voorschotten, een (met terugwerkende kracht) 100% belasting op alle gegeven bonussen, een tophypotheek op al neerlands staatseigendom en een al veel te lang uitgestelde opeising van alle teveel betaalde gelden aan Europa moet Opperklerk De Jager een onweerstaanbaar bod kunnen doen op onze zuiderburen. Met de som van al het zwarte geld, de grijze en de witte spaargelden van de oude en de nieuwe nederlanders kunnen we Duitsland verleiden om bij ons te lenen met hun land als onderpand en ook Frankrijk zal bij ons op de stoep staan. Beide landen lopen niet voor niets met elkaar te smoezen over een ‘europese’ oplossing, waar ze zelf de centen niet voor in huis hebben.
   Mocht er geld te kort komen dan kan Mies Bouman zorgen voor een miljardenklapper met een tombola voor de actie Geef Europa Terug Aan Nederland, waarbij we Karel de Grote bombarderen tot de grondlegger van een puur christelijk Europa en hem als onze eerste eigen vorst toe-eigenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.