Zorgwoordvoerders

“Wij zijn zorgwoordvoerders. Ons laatste avondmaal was het NZa-rapport. Driemaal kraaiden we in gebarentaal over het ontslag van de klokkenluider. Tevergeefs, we moeten het land blijven regeren met leugens.

Graag hadden we het verlossende woord voor Pasen uitgesproken en onze nekken verder uitgestoken. Zodat de mensen in het land er een echt vrolijk feest van kunnen maken. Helaas, we weten nog niet wie we allemaal niet zullen offeren voor het zorgakkoord. Wel is de tekst allang volbracht.

Wij zijn eruit. Nu onze vrienden van de oppositie nog. Na de passie in een nieuw jassie, een weekend vol zon en meer toeristen dan we aan allochtonen kunnen tellen, verwachten we geen enkele weerstand meer. Iedereen is zo’n beetje meegezogen in de Heer, het Weer of het Verkeer.”

Volgens welingelichte kringen wordt dinsdag het geloof in een gezonde samenleving sacraal verklaart en daarmee zou in principe iedereen optimaal vitaal zijn om voor zichzelf en de ander te zorgen. Dan wel voor die heilige samenleving, zoals vanouds, zich spontaan te offeren als de mond eenmaal nutteloos is. Uiteraard is dit ter beoordeling van de NZa en wel als ezelsproef.

Het hele zorgbudget zou dan ook naar de ziekste schrijver gaan voor een compleet nieuw paasverhaal. Als hij geen zzp-er is en wonderbaarlijk geneesbaar.  Aldus de woordvoerder van die welingelichte kringen, Jamai Loman.

reacties
 1. King Billy schreef:

  Om de lieve vrede tijdens Pasen te bewaren, is de gedachte om weer kerkbelasting te heffen teneinde de zorg te subsidiëren nog even niet gelanceerd. Wacht maar af, tijdens het WK voetbal, de Kamer bijna op reces, gaat er een haantje kraaien.

 2. artafterallart schreef:

  Dank voor de like, King Billy en dat idee zet me aan het denken.

  Eeuwenlang volgepropt met eieren voor hun geld wordt het tijd dat de behoeftigen zelf met terugwerkende kracht tol heffen op het misbruik van hun vertrouwen in de kerk en ook in de staat.

  Maar dat zal pas gebeuren als de bijbel weer een straatkrant is vol beschuldigingen aan hun adressen voor hun grove zelfvermenigvuldigingen.

  Geen rode noch blauwe of zwarte,zal kraaien maar een ontvelde op ontploffen staand exemplaar van al die ingehouden bloedgelden voor een potje voetbal onder de evenaar

 3. Aad Verbaast schreef:

  Je kan natuurlijk de zorg ook gewoon de nek omdraaien. Maar deze keer zal er geen sprake van een wonderbaarlijk opstanding zijn vrees ik met grote vrezen.

  • artafterallart schreef:

   Dank voor de like, Aad. Ze hebben het lef niet ervboor, dus verzamelen ze zoveel mogelijk badwater om het zorgenkindje te wassen en het er vervolgens in weg te gooien.
   Je ziet ook geen enkele vooruitblik op de toename van de vraag om langdurige zorg onder alle leeftijdsgroepen. Ze houden ons alleen hun beslagen spiegel voor van de vergrijzing, die overigens al begin jaren zeventig van de vorige eeuw als spook rondwaarde.
   Wat wil je. Het gaat hun enkel om de bezuinigingen en het verlagen van de zorgkosten op zich.
   De rest is flinterdunne ideologie.
   Kamp oefent al om vitale ouderen de hemel in te prijzen. Dus een hemelvaartvaart zit er nog wel in 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.