Ik ben OK, jij deugt niet

Geplaatst: 1 mei 2014 in Commentaren
Tags:, , , , , , , , ,

To be or not to be
Iemand zijn waar niemand omheen kan. Twee uitersten van dit zelfbeeld poseren samen op het plaatje. Hun volhardend streven om in beeld te blijven weerlegt dat het om 15 minuten wereldberoemdheid zou gaan. Andy Warhol vergiste zich. Dat kwartiertje kan nooit volstaan. Het vergt een hele onderneming om wie je denkt te zijn in de lucht te houden.

De 90-jarige Jan Poot is ruim een kwart van zijn leven bezig rechtsmisbruik in Nederland te bestrijden. Hij ziet zich geplaatst voor een goddelijke opdracht, omdat niemand anders die strijdbijl oppakt. Hij bazuint als een hogepriester rond wraak te willen nemen op het systeem, dat hij door en door verrot acht. De media willen hem niet echt serieus nemen, maar dat deert hem niet. Hij heeft geld zat om tot na zijn dood ermee door te gaan. http://www.nrcombudsman.nl/artikel/2286/interview-jan-poot-in-de-volkskrant.html/comment-page-1

Kurt Coleman daarentegen wil zijn nog jonge leven wijden aan de verspreiding van de boodschap dat hij perfect is. Geen andere tiener op de wereld zou qua schoonheid aan hem kunnen tippen. Dat moeten dagelijkse ‘selfies’ bewijzen en barse tweets over wie niet in hem gelooft. Vele uren per dag steekt hij in zijn onderneming de perfectste tiener van de wereld te zijn en te blijven. De media draaien hun vingertjes pesterig in zijn engelenhaar, maar dat gaat volkomen aan hem voorbij: http://kurtjaycoleman.tumblr.com/page/3
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1856368/2014/04/17/IJdelste-tiener-ter-wereld-Ik-ben-gewoon-perfect.dhtml

Beiden zouden zo Shakespeares “To be or not to be” onderschrijven. Beiden hebben “Ik ben OK, jij bent OK” als een gezonde levenshouding verworpen. In de strijd om erkenning van het eigen gelijk is voor hen “ik ben OK, jij deugt niet” de mantra geworden. Het komt steeds vaker voor dat het individu de hele wereld uitdaagt. Of het nu om ijdelheid gaat of om gerechtigheid, de media serveren zo’n individu graag af. Waarom eigenlijk? Het stikt van de ijdelheid op de buis. Op onrecht draaien alle persen.

reacties
 1. Aad Verbaast schreef:

  == de media serveren zo’n individu graag af === Die vinden zichzelf per definitie ok, en berichten dan ook bij voorkeur over anderen die niet ok zijn.

  • artafterallart schreef:

   @Aad
   Zo is het! Ze wijzen graag naar die ander om het niet over zichzelf te hebben.
   Specialisten in opgeheven hoofden. De presentatoren onder hen krijgen ook nog eens belachelijk hoge beloningen uit de staatskas, waar ze vrijwel niets voor hoeven te doen.
   Hun competenties zijn verwaarloosbaar. Ze kunnen volledig leunen op redacties, organisaties en netwerken.
   Na ruim vijftig jaar beeldbuisreligie is de tv nog altijd hun hemelrijk. Zien zij ons kijkers nog steeds als hun kerkvolk.

 2. Simen Vrederat schreef:

  Wat is van hout ?
  Krantenpapier.
  Zo’n Wester wekt wel wat verwachting. Die is toch journalist ?

  • artafterallart schreef:

   En ook de kop van Frits Wester, Simen 😉
   Nou ja, journalist. Hij was chauffeur van Bert de Vries.
   Bedenker van de ‘lopende presentatie’ en valsspeler: hij won in 2004 de Nationale Nieuwsquiz op basis van voorkennis.
   Daar schijnt hij in te grossieren. Ieder jaar weer heeft hij de primeur reeds te beschikken over de miljoenennota, voordat het embargo is afgelopen. an dat soort gladjanussen zouden wij het moeten hebben?

 3. Annet Lemaire schreef:

  Ik ben ok, jij deugt ook niet, las ik…..
  Maar inderdaad als iedereen nu eens de verantwoordelijkheid nam voor zichzelf…maar wat blijkt. Velen kunnen zichzelf niet dragen….geen bodem opgebouwd……Hoe laf om naar de ander te wijzen….

  • artafterallart schreef:

   en het maaiveld is al zo laag
   door de ongeremdheid van de z.g vrije meningsuitingen
   een journaille dat zich toelegt op zedenmeesterij
   en politici die de volksgeest omlaag trekken 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.