Mijn laatste blog

Geplaatst: 6 april 2010 in Commentaren
Tags:, , , , ,

arbeid

Als per dag slechts een enkeling je blog leest, dan wordt het tijd om ermee te kappen. Dat moment lijk ik nu bereikt te hebben. Men leest nauwelijks meer mijn nieuwe inzendingen en qua reacties mag ik blij zijn met twee of drie commentaren. Daar doe je het toch niet voor, al zijn die reacties nog zo positief.
 
Dit is dan ook mijn laatste blog. Ik dank iedereen die mijn werk waardeerde voor de complimenten en hoop ooit nog eens iets van me te laten horen.
 
Als afscheidsgroet de kaft van het album, waarin ik de voetbalplaatjes wil bundelen. Dat zijn er nu elf. Een af aantal in het geval van voetbal.
 
Op deze kaft heb ik geprobeerd de begintijd van het voetbal liefhebben naast de huidige tijd te plaatsen en de plaatjes als bidprentjes voor de massa weer te geven. Sociale geschiedenis vermengt met die van de sport.
 
Het ga u goed.

reacties
 1. Vuruguur schreef:

  Ik zal je missen, Marius

 2. Jacob Hesseling schreef:

  Ik zou het niet zo gauw opgeven, mooie plaatjes en teksten. Ga met die voetbalboys (Charles en Willem) of de muziekman (Gijsbert Kamer) op de site in de slag zou ik zeggen. (Voor illustraties en coprodukties ?)

 3. dianne schreef:

  ik trek het boetekleed aan
  maar las/ lees je graag, maar idd meestal zonder reactie.
  Je bent origineel!

 4. Zaaikort schreef:

  Volgens Telmiep heb je alvast vele malen meer bezoekers dan ik, en ik ga rustig door voor mezelf en de paar mensen die het leuk vinden. Het is ook helemaal niet verplicht om iedere dag iets te maken. Zo te zien heb je een heleboel geproduceerd. Als je het hele spul gewoon laat staan komt er in de loop van de tijd best nog veel publiek langs. Veel sukses met de vervolgplannen!

 5. FlipWillemsen schreef:

  Ik las je altijd met veel plezier.

 6. The_Saint schreef:

  Wordt het toch nog druk…

 7. assyke schreef:

  ik heb niets met voetbal
  maar als jeeen ander logje hebt dan lees ik die wel
  bovendien ben je een waardevolle reactiegever
  ik heb een paar keer met veel plezier jouw zeer persoonlijke
  commentaar gelezen
  je bent vrij om te stoppen…maar je kan het ook nog even aankijken
  en blijkbaar heb je genoeg lezers…dus…
  sorrygroetvanmij

 8. Nick Carter schreef:

  Nooit wat gelezen van je. Maar van mij mag je doorgaan…

 9. paco painter schreef:

  Zonde MArius.Ik zal je missen net als je geweldige blogs

 10. Simen Vrederat schreef:

  Dacht ik van de week net Ik moet de Marius wat meer in de gaten houden.
  Hallo en vaarwel ?
  Of zet hem op pauze en kijk later nog eens ?

 11. fred van der wal schreef:

  reacties genoeg

 12. The_Saint schreef:

  Wellicht moet je eens proberen de woorden : Wilders – Hoofddoekje e.d in je berichten te verwerken…loopt ’t zo storm..:-)
  Moslima als scheids?

 13. Ina Dijstelberge schreef:

  Marius, neeeee….

 14. R. Kruzdlo schreef:

  marius je kunt toch gewoon blijven
  Groet Robert

 15. rikus schreef:

  je hebt nu al 15 reacties
  ga anders over wilders schrijven dat scoort echt

 16. popiejopie schreef:

  regelmatig bij anderen reageren , wil nog wel eens helpen qua belangstelling voor je eigen schrijfsels, en daarnaast zijn titels als ‘voetbalplaatjes 33’ , niet zo handig, want degenen die de rest niet hadden gelezen hebben de neiging om dan niet in te loggen. Naast dat praktisch niemand hier iets aan voetbal vindt. Het is als een lofzang op Odysseus voor een vmboklas, dat zou nog meer kans maken. Ook voor het vertalen van engelse songs is niet direct een stormachtige belangstelling te verwachten.

 17. Maria Trepp schreef:

  Jammer marius, jij hebt een zeer hoogwaardig blog.
  Inderdaaad lees ik niet elk blog van jou, omdat ik bewust soms een paar dagen wegblijft van het blog.
  Blijf!
  Als ik naar mijn eigen blog kijk, dan had ik de eerste jaren nauwelijks reacties. Bovendien ben ik nu pas begonnen om naar de statistieken te kijken, ik heb dat eerder bewust niet gedaan, dat is erg destructief!

 18. galadriel schreef:

  Heel jammer Marius; dat je stopt! Je bent origineel!

 19. maadtje schreef:

  Als je alleen schrijft om gelezen te worden en men doet dat niet zou ik ook stoppen. Maar je kunt ook schrijven en dan 30 keer bij jezelf reageren op een originele en critische manier. Daar zou ik dan voor gaan.

 20. joost tibosch sr schreef:

  Heb je erg veel gelezen en -om een of andere niet zo duidelijke (anders zou ik het je nu zeggen)- reden niet vaak gereageerd. Bovendien ben ik helemaal geen pijltjesman. Ik zou er nog eens over nadenken, als ik jou was!

 21. ZichvanVerre schreef:

  Blijf!

 22. Zelf Reflectie schreef:

  Doe het voor jezelf!
  De waardering is m.i. slechts secundair. En wie weet verrast de waardering je desondanks op een dag toch onverwachts 🙂

 23. Roland Danckaert schreef:

  Dit is wat je wilde: reacties, medeleven, respons, aanbevelingen en vooral AANDACHT! Herkenbaar hoor!
  Wel heel erg grappig en tegelijkertijd pathetisch/opportunistisch van de lezers dat je afscheidsblogje zoveel oplevert. Ik denk dat je nu niet zult afzwaaien, dat je nieuwe moed hebt gekregen, haha.
  Het is leuk als anderen je lezen, maar het gaat ook om het schrijfproces op zich, om het creëeren. En dat doe je puur voor jezelf, voor je plezier, vanuit je passie.
  Het aanbevelen en het gelezen worden, zeggen mij heel erg weinig. Hebben te maken met socializen op dit platform, met vriendjespolitiek, met ons kent ons, met de actualiteit… Mijn beste en mooiste blogjes worden amper gelezen. Allemaal erg hypegevoelig. Frustrerend soms ja, maar ook wel weer tekenend. De VPRO trekt 1/10 en soms 1/20 van de kijkers van SBS 6, maar wat is nu de betere zender? Succes en kwaliteit hangen niet altijd samen.
  Je hebt een mooi blog, joh. Houwen zo…

 24. Blew schreef:

  Als je voor jezelf blogt, is het aantal reacties niet van belang. De ene keer 1, de volgende keer 5, een derde keer 25. Iedereen is welkom.
  Blijf?

 25. ANNE_D_ORE schreef:

  ik wordt al jaren wisselend van weinig tot zeeeeeer weinig gelezen, maakt mij niet uit.
  als er af en toe maar iemand zonder dat ik het weten hoef het met plezier of instemming leest.
  Het maken is het doel bij mij.
  Dus als je bloggen op zich leuk vind laat dan die behoefte aan erkenning los en ga lekker door.

 26. Theo schreef:

  Marius, juist de laatste tijd bezocht jij mij en ik jouw met je leuke serie over voetballers. Ben in Istanbul geweest en vanavond teruggekeerd. Ik zou je zeker vaker gana bezoeken, hetgeen ik ook al liet zien.
  Ik vind het overigens opmerkelijk dat ik Jezzebel hier mis.

 27. Hans Bloemhof schreef:

  Hmmm.
  Zit nu twee weken op dit VK-blog. Struin allerlei bloggers af om interessante mensen te ontmoeten. Natuurlijk geef ik mijn mening over wat ik te lezen heb gekregen.
  Mijn eerste blog gaf al snel een paar reacties van mensen waar ik mijn sporen had achtergelaten. Maar het is nu al meer dan een week ijzingwekkend stil op mijn Vuurplaats. Telmiep verteld mij dat mijn laatste verhaal 35 keer aangeklikt is. Maar niemand heeft ook maar de beleefdheid geuit om te zeggen dat ze het een dom verhaal vinden. Ook niet dat ze het wel leuk vinden.
  Natuurlijk, als je alleen maar schrijft om bevestiging van jezelf van anderen te krijgen wordt het hoogtijd eens een optelsom van jezelf te maken. Maar schrijven is en blijft een vorm van willen communiceren. Als geen hond de moeite neemt kun je je afvragen waar je de moeite voor doet.
  Ben benieuwd of ik de drie weken hier ga volmaken!
  Goede raad mijnerzijds: maak een profiel aan op Hyves. Daar zit ik al een lange tijd. Ik dacht dat daar een nogal kritiekloze houding op elkaars schrijverijtjes bestond omdat veel mensen alleen maar reageren met een dooddoener als: "mooi geschreven" of: "ben d’r stil van". Maar tegelijkertijd voer ik daar ellenlange gesprekken naar aanleiding van soms prachtige blogs die vaak echt diep gaan.
  Ik ben een soort van voetbalhater. Dus mij zul je niet als klant krijgen voor je plaatjes. Maar ik scrolde er even doorheen en kan niet anders zeggen dat het knap getekend is en vast ook goede inhoud heeft.
  Succes met wat je verder ook moge gaan doen.
  Vriendelijke groeten
  Hans.

 28. Ely schreef:

  Daar krijg je spijt van
  En ik kan het weten
  Ik ben al drie keer gestopt

 29. iris kijkt schreef:

  Jammer dat je stopt, maar je weet maar nooit gezien de reacties ? Ik weet niet of je de laatste tijd zelf wel regelmatig op andere blogs hebt gereageerd ? Dat kan toch wel schelen. Ik herinner me de laatste echte reactie van mij onder jouw blog , was volgens mij op de vertaling van ‘No woman no cry’ van Bob Marley, als ik me niet vergis. Omgekeerd kan ik me niet zo meer herinneren wanneer je voor het laatst op mij hebt gereageerd.Kan wel een rol spelen, naast dat er een onderwerp centraal kan staan wat mij minder aanspreekt, zoals in dit geval jouw ‘voetbalplaatjes’.Omgekeerd spraken mijn blogs misschien een tijd lang jou niet zo aan. Voor een deel blijft het ook koffiediek kijken. Zelf kijk ik gewoon niet naar de bezoekersaantallen en aantal reacties onder m’n blogs zijn zeer wisselend. Poezie en aanverwant teksmateriaal is over het algemeen ook niet het makkelijkste om de aandacht op je te vestigen, op een enkele uitzondering na.

 30. assyke schreef:

  Marius???
  laat het even bezinken
  Roland Danckaert heeft veel nuttigs gezegd
  maar ook de tip van popiejopie is een nuttige
  misschien dat een andere benadering van je titels meer belangstelling
  voor de voetbalblogjes kan wekken?
  ik ben het er trouwens niet mee eens dat vertalingen van liedjes
  nietszeggend zijn…het lijkt mij juist een erg moeilijke opgave

 31. Joostx schreef:

  Tis gelukt.
  Je kunt weer beginnen.

 32. Theo schreef:

  Ik lees Roland Danckaert zeer regelmatig.
  Ik word vaak getroffen door zijn openhartigheid en zou wel willen reageren, maar hij staat dat niet toe.
  Persoonlijk vind ik het bij het VKformat horen om te kunnen reageren.
  Je schrijft nooit alleen maar voor jezelf.
  Houd dan een dagboek bij en verschijn hier niet.
  Ik denk eerder dat de reden is dat hij (over)gevoelig is voor reacties.
  Ik vind dat je je ook moet openstellen.
  Socializen vind ik belangrijk in menselijke relaties.
  Als je geisoleerd leeft/wil leven geef je daar natuurlijk minder om.
  Interactie in het blogleven, door mij wederkerigheid genoemd, vind ik essentieel.
  Je hebt je waarschijnlijk veel te veel gefocust op een paar mensen.
  Ik herinner me nog de periode dat je vrijwel alleen bij jezzebel verscheen.
  Ik heb dat vorig jaar zelf met haar meegemaakt.
  na verloop van tijd word je gedumpt als je niet aan haar behoeften voldoet.
  De reeks mannelijke bloggers die dit lot heeft getroffen is legio.
  Kortom: het VKBlog is een schrijversmarkt waar je ook moet willen investeren door interesse te tonen voor anderen. Ik groet dagelijks mensen waar ik niet zoveel mee heb. Wat is daar verkeerd aan?
  Zie wat Cees en Paco elke dag zich moeite geven om even bij anderen een reactie achter te laten.
  Daar wordt op geschimpt.
  Laat het om eigen voordeel bedoelt zijn, wat dan nog:
  een mens wordt in hoofdzaak gedreven door eigenbelang(en).
  Als die niet worden vervuld, haakt men af…..

 33. Lucas Lay schreef:

  Tja, het VKblog is een eigenaardige community.
  Dat komt misschien omdat er allerlei volk blogt. Maakt het heel divers en leuk, maar soms ook rommelig, onoverzichtelijk. Ik blog hier vooral over politiek, en soms een beetje muziek erbij, maar dat relateer ik dan vaak ook aan politiek/maatschappij.
  Het is wel zo dat de progressieve "creatievelingen" (veelal linkser) hier op VKblog wat meer eigenzinnig zijn, en niet in een groep geplaatst kunnen/willen worden… terwijl de droge, azijnpissers (veelal rechtser) elkaar precies kennen, en te pas en te onpas verdedigen en aanbevelen.
  Wat in de voorgaande reacties staat klopt wel, dat als je bij anderen regelmatig reageert, dit helpt. Maar ik kan alleen voor mezelf spreken, ik heb simpelweg de tijd niet om alles iedere dag te lezen. Soms ga ik er echt even voor zitten, maar meestal ben ik al blij dat ik de tijd heb gevonden om überhaupt zelf een blogje te schrijven.
  Dat is dus een beetje jammer aan VKblog, dit systeem waarin per 24 uur blogjes gewaardeerd worden, en er zo een beetje haastige, hyperige sfeer ontstaat. Het zou beter zijn als het systeem enkel gebasseerd zou zijn op de content.
  Hoe dan ook, als je echt stopt, dan wens ik je veel plezier met alles! Vooral natuurlijk het WK Voetbal komend zomer! Joooow!

 34. Marius van Artaaa schreef:

  DIT HAD IK NOU OOK WEER NIET VERWACHT.
  WAT EEN RESPONSE!!!!!
  DANK JULLIE WEL!!!
  Nu begrijp ik ook dat Klaas Vos dominee is geworden.
  Een gehoor vol specifieke gelovigen, die op hun wenkjes
  bediend willen worden of anders wat geeuwen, daar zou ik
  graag mijn denkbeelden mee BLIJVEN uitwisselen die altijd
  betrekking hebben op religie. Om Klaas te parafraseren over de zin van
  godsdienst: een doods bestaan vraagt om buitengewone vriendschappen.
  Ik kan helaas niet op alle opgeworpen vragen en antwoorden ingaan, maar ik
  meen met 4 items eruit allen in de geest van het beroerde tegemoet te komen.
  Sommigen stellen dat je blogt voor jezelf, voor het plezier van het schrijven. Dat heb ik
  ook, maar plaatjes scheuren en stukjes breien is voor mij geen doel op zich.
  Anderen stellen dat je juist wilt communiceren. Dat is bij mij ook zo, maar ik ben al
  tevreden als men mij aanbeveelt en helemaal in mijn sas als men reageert. Communicatie
  is toch meer dan het verzenden van boodschappen als je op effecten uit bent.
  Enkelen stellen dat je een blog niet om de aandacht moet maken. Nee, daar kan ik me totaal niet in vinden. Dan is het plezier mij te solitair en de communicatie te vicieus. Ik wil iets over hebben
  gebracht voor een verdiepende discussie dan wel constructieve feedback. Net als dominees en filosofen wil ik mensen aanspreken. Welk performer op welk podium dan ook wil dat niet!?
  Velen stellen dat de presentatie of het onderwerp zelf mensen moet aanspreken, willen ze je blog aanklikken. Voetbalplaatjes en liedjes doen het hier niet goed. Nou zijn dat net de twee onderwerpen waar ik het liefst me mee bezig houd: portretten van godenzonen en godendochters, die hun verhaal met hun levende lichamen vertellen + liedjes die over liefde en andere prettige aandoeningen gaan. Het liefst zou ik ze combineren in een libretto voor een opera, maar daar lijkt me hier nog de minste belangstelling voor te bestaan.
  Tja, wat nu. Ik kan moeilijk zeggen, het was genoeg en tabee. Ik zal hard moeten nadenken over een aansprekende presentatie, likbare onderwerpen en haalbare doelen. Er ligt nog veel op de plank. Vooral voetbalplaatjes en liedjes. Die plaatjes kan ik nog in één blog stoppen, zodat die serie af is, en er wat liedjes doorvlechten.
  Gezien de belangstelling voor een andere bloginhoud, zal ik vandaag het nog eens proberen met een IN MEMORIAM van een schrijver. Daar moet belangstelling voor zijn als men over het algemeen graag verhalen leest.
  Ok, ik ben alweer omgedraaid, nu nog de goede weg terug kiezen.

 35. Nick Carter schreef:

  Nee, nu moet je ook echt opzouten! Zo goed schrijf je nu ook weer niet….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.